logo
Boost. Your. Business.
Online zichtbaarheid is belangrijker dan ooit en wij helpen je graag met het groeien van je online business!

Zoekwoordenonderzoek

SEO Copywriting

Off-Page SEO

SEO Migratie

Freelance SEO

Conversieoptimalisatie

Neem gerust contact op
Wij komen graag een keer langs voor een kop koffie.

06 14 233 965

hello@three-marketeers.nl

Fluwijn 123, 's Gravenzande

Fluwijn 123 - 's Gravenzande

Top

Door Off-page SEO

scoor je hoger

Een van de belangrijkste rankingsfactoren voor zoekmachines is autoriteit.
Autoriteit bouw je op door de juiste off-page SEO-technieken. Wij weten hoe!

Wat is Off-Page SEO?

Off-page SEO omvat alle SEO-tactieken die buiten je eigen website plaatsvinden om de positie van de zoekmachine te verbeteren. Dit maakt off-page SEO daarom een van de lastigste onderdelen van Search Engine Opitmization omdat het een onderdeel is waar niet altijd invloed op uit te oefenen is.

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van off-page SEO, maar het gaat veel verder. Denk aan contentmarketing, Social Media vermeldingen, reviews en brand mentions (zonder link). Het draait eigenlijk om (positieve) vermeldingen. Dit helpt zowel zoekmachines als gebruikers om een indruk te krijgen van de autoriteit van jouw en autoriteit is een belangrijke rankingfactor.

Off-page SEO is één van de drie SEO technieken. De andere zijn On Page SEO en Technische SEO. Het lijkt op elkaar, maar verschilt in werkzaamheden en resultaat enorm.

De drie SEO-technieken.

On Page SEO

On-page SEO zijn werkzaamheden die je op je eigen website uitvoert die zoekmachines helpen de inhoud beter te begrijpen en dus te ranken. Denk aan unieke content, het optimaliseren van title-tags, metatags en H-tags, interne links, afbeeldingoptimalisatie en meer.

Off Page SEO

Off-page SEO zijn werkzaamheden die betrekking hebben op activiteiten buiten jouw website. Linkbuilding wordt vaak beschouwd als de belangrijkste, maar ook ontentmarketing, Social Media vermeldingen, reviews en brand mentions (zonder link) zijn belangrijk.

Technische SEO

Technische SEO zijn werkzaamheden die gericht zij op het beter crawlen en indexeren van je website door zoekmachines. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid van je website, het aantal requests dat geladen moet worden, linnkstructuur, canonicalisatie of de grootte je code.

Waarom is Off-Page SEO belangrijk?

De werkwijze van zoekmachines en de rankingsfactoren veranderen constant, maar er is één ding waar alle SEO-specialisten het mee eens zullen zijn: relevantie, betrouwbaarheid en autoriteit zijn de belangrijkste rankingsfactoren voor Search Engine Optimization.

De drie SEO techieken: off-page SEO, on-page SEO en technische SEO spelen een belangrijke rol bij het ranken van een pagina in zoekmachines. Hoe beter je dit optimaliseert, hoe hoger een website zal ranken.

Waarom is off-page SEO dan belangrijk?

Zonder off-page SEO wordt het heel lastig om te scoren op concurrerende zoekwoorden. Off-page SEO draagt namelijk bij aan het opbouwen van autoriteit van je website. Je kunt namelijk de mooiste content schrijven, de snelste website bouwen en de meest logische websitestructuur maken, zonder autoriteit scoort een website niet in zoekmachines.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat websites met een hogere autoriteit, hoger scoren dan die met een lagere autoriteit. Dat is ook de reden dat veel oude domeinnamen en grote bedrijven hoog scoren. Logisch aangezien autoriteit vaak samengaat met het opbouwen van een merk.

Dat betekent niet dat kleine bedrijven of beginnend ondernemers niet kunnen scoren in zoekmachines. In tegenstelling juist. Met de juiste strategie en een op maat gemaakt plan van aanpak zijn wij ervan overtuigd dat iedereen kan scoren in zoekmachines.

Off-page SEO-technieken.

Linkbuilding

Linkbuilding is een proces waarbij je andere websites laat linken naar een pagina op jouw website. Kwalitatieve inkomende links, ook wel backlinks, zorgen voor meer autoriteit en dus een hogere positie in zoekmachines.

Social Media

Social Media is een krachtig middel om je doelgroep te bereiken. Het wordt steeds meer ingezet als zoekmachine. Je aanwezigheid op sociale media kan helpen om potentiële klanten te bereiken die op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen.

Gastbloggen

Het plaatsen van een gastblog draagt veel meer bij dan alleen de backlinks die je krijgt. Een gastblog is een manier om jouw content of boodschap te verspreiden op websites anders dan jouw website. Dit draagt bij aan autoriteit en dus ranking.

Brand Building

Alle SEO-specialisten zullen het met ons eens zijn, als we stellen dat sterke merken goed scoren in zoekmachines. Een sterk merk draagt bij aan online autoriteit. Niet alleen voor zoekmachines, ook voor gebruikers.

Reviews

Je online reputatie belangrijker dan ooit. Wist je dat 93% van de mensen zegt dat online recensies van invloed zijn op hun koopbeslissingen? Recensies zijn een onderschatte off-page SEO-tactiek, maar ontzettend belangrijk.

Contentmarketing

Contentmarketing is wat anders dan alleen content creëren en publiceren op je eigen website. Contentmarketing gaat om alle content die je maakt en overal op internet publiceert. Blogs, infographics, eBooks, podcasts etc. zijn vormen van content.

WIL JIJ AAN DE SLAG MET OFF-PAGE SEO?

Off-page SEO uitbesteden?

Van alle SEO-technieken is off-page SEO misschien wel de lastigste. Het gaat namelijk niet alleen om werkzaamheden op je eigen website, maar alles daarbuiten. Een groot netwerk, kennis van off-page SEO en ervaring met het opbouwen van online autoriteit zijn enorm belangrijk.

Off-page SEO uitbesteden kan je helpen om je online reputatie te verbeteren of op te bouwen. Het is belangrijk dat dit vanaf het begin juist wordt uitgevoerd omdat off-page SEO werkzaamheden niet zomaar ongedaan gemaakt kunnen worden.

Meer dan linkbuilden

Het belang van off-page SEO wordt helaas nog wel eens onderschat. Veel SEO-specialisten richten zich alleen op linkbuilding. Off-page SEO lijkt meer op het opbouwen van een merk door te kijken naar rankingsfactoren buiten je eigen website om.

Off-page SEO is onderdeel van de bredere SEO-strategie.

Hoe pakken wij off-page SEO aan?

Er is geen one-size-fits-all oplossing voor off-page SEO. Off-page SEO is onderdeel van onze algemene SEO-strategie. Het kan als losse dienst worden uitgevoerd, maar uit ervaringen weten we dat de resultaten beter zijn als er één strategie wordt uitgevoerd.

Voor we aan de slag gaan, kijken we eerst naar de huidige zoekmachineposities, je online autoriteit en zichtbaarheid en bestaande content. Samen met jou maken we een plan van aanpak om je SEO naar een hoger niveau te tillen.

Off-page SEO

Wat onze klanten zeggen.

Wij werken voor grote bedrijven, maar ook kleine ondernemers. Check wat ze te zeggen hebben.

Raoul
Global SEO Team Lead at Just Eat Takeaway

Spar geregeld met Sjoerd over uiteenlopende SEO-vraagstukken om onze online marketing skills te verbeteren. Erg fijn om ervaringen en learnings te delen!

Orphy
Eigenaar AdministratiefGemak

Ze hebben mij geholpen om op #1 te scoren in Google waardoor ik veel nieuwe regionale klanten binnen krijg.

Joost
Country Manager Benelux Campings.com

Sjoerd en Ties hebben met succes de volledige SEO strategie van Campings.com in de Benelux uitgevoerd.

Sjoerd
Eigenaar Reis-Expert

Reis-Expert is ons eigen project. Op SEO-gebied en posities in Google winnen we het van grote merken als TUI, CheapTickets en Corendon.

WEET JIJ WAT JE ZOEKWOORDEN ZIJN?